Wednesday, May 8, 2013


ŞİŞLİ BÜYÜKDERE CADDESİNİN KALDIRIMLARI...

Sayın Başkan

Cevahir AVM ile Garaj Sokak arasındaki kaldırımın yeniden düzenlenmesini rica ediyorum.

Lütfen saat 17 ile 21 arasında eşinizle birlikte Metrodan çıkıp Teknosa önünden herhangi bir otobüse binin.

Kaldırımdaki engeller saymakla bitmez. Metronun tam çıkışında çirkin bir kümbet engelini bir manevrayla aşınca 240cm genişliğindeki kaldırıma ulaşırsınız. Sağ tarafta binaların önündeki alanlar dikine yol kesicilerle dolu olduğundan daracık kaldırımda yürümeye mecbursunuz.

Ortaklar caddesine doğru engeller artar. Fındık satıcısın önünde kaldırımın eni 120 cm ye kadar düşer. İşinden çıkıp evine ulaşmaya çalışan yüzlerce insan o daracık kaldırımda ilerledikçe daha da sıkışır.
Sağ tarafta içeride sigara içilmesi yasak olduğundan dükkânlarından büyük çardakları olan 2 dev simitçi ve bir kafe sıkışıklığı arttırır, bunların önündeki piyangocu ve üç adet telefon trafo dolapları yer alır.

Aynı kaldırımın sol tarafında ise 20 metre içindeki 9 direğe ek olarak bir de kaldırıma dik konuşlandırılmış koca bir reklam panosu yer alır. Bütün bunları salimen atlatırsanız cadde kamerası direği ile trafik ışıkları direği arasına konuşlanmış bir seyyar simitçi olduğunu görürsünüz.

Şimdi Ortaklar caddesine dönerseniz yangın musluğu ile kafenin çardağı arasını geçince, sonrası fazla sorun olmaz.

Metrobüse gidecekseniz solda insan kalabalığı, direkler ve seyyar simitçi arasında ışığın yanmasını beklerken Ortaklara dönene arabalar üstünüze çamur sıçratır dikkat edin.

Yok otobüse binmek üzere Garaj sokağa doğru ilerlerseniz. tam karşınızda saçma bir yuvarlak ilan kümbeti ile Işığı aylardır yanmayan koca bir direğiniz yer alır. Burası da seyyar satıcıların cennetidir. Kestaneci dumanını tüttürür, yeni yer tutan bijutericiyi geçerseniz İstanbul kartında kontürü olmayan otobüs yolcularına 50 kuruş farkla akbil basan fındıkçı esnafından yardım alabilirsiniz.

Otobüs durakları ise iki küçük camekandan ibarettir. Yüzlerce insan YAĞMURDA; AÇIKTA, KARANLIKTA ve AYAKTA bekler durur. Teknosa, Halkbankası ve Finansbank'ın önü otopark olarak kullanılır. Sonrasında ise Mado ve bir başka simitçi kaldırım işgali için size vergi ödediklerinden büyük bir özgürlük içinde yayılmışlardır.

Karşı Meciyeköye geçmek isterseniz bunun için eski Likör Fabrikasının oraya kadar başka bir yaya geçidi olmadığından son şansınızı kullanmak üzere yaya geçidinin üstünde toplanmış insanlara karışırsınız. Kırmızı yanmadan karşıya ulaşmak için yol ilerlemediğinden geçit üstünde durmaktan çekinmeyen araçların arasında manevralar yapmak zorunda kalırsınız…

Sayın İlgili

Yazımı buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Sorunun çözümünün kolay olmadığını biliyorum. Bu yazımı üstlerinize okutmak nasıl mümkün olabilir?

Saygılar sunar kolaylıklar dilerim.
Bir İstanbullu
Hayri Bingeli

No comments: